Sa Katarom se razvijaju projekti vredni 1,9 milijardi dolara — premijer Mišustin

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2023, 01:51

Sa Katarom se razvijaju projekti vredni 1,9 milijardi dolara — premijer Mišustin

 
Moskva i Doha rade na zajedničkim projektima ukupne vrednosti više od 160 milijardi rubalja (1,9 milijardi dolara), izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin tokom razgovora sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Katara Muhamedom bin Abdulrahmanom bin Jasimom Al Tanijem.
On je napomenuo da Moskva i Doha proširuju „interakciju u investicionoj sferi“. „Uprava za investicije Katara aktivno ulaže u vodeće ruske kompanije. Partnerstvo sa Ruskim fondom za direktna ulaganja se uspešno razvija. U toku je razvoj niza drugih zajedničkih projekata vrednih više od 160 milijardi rubalja ili 7,2 milijarde katarskih rijala“, izjavio je Mišustin. Mišustin je dodao da je Rusija takođe spremna da razvija nove vazdušne rute sa Katarom. „Direktni letovi između naših zemalja su sada dostupni na relaciji Moskva-Doha. Želimo da proširimo geografiju naših letova. Uveren sam da će to pomoći da se poboljša, između ostalog, turistička razmena i jačaju lične veze“, izjavio je on. Sve u svemu, prema Mišustinu, Moskva vidi obećavajuću saradnju sa Dohom u sektoru transporta. To važi i za međunarodni transportni koridor sever-jug, dodao je ruski premijer.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.