ŠTA JE PUTIN URADIO MERKELOVOJ?! Nemački mediji bruje o njenom ponašanju u Moskvi, SPOMINJU I AMERIKANCE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2020, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA JE PUTIN URADIO MERKELOVOJ?! Nemački mediji bruje o njenom ponašanju u Moskvi, SPOMINJU I AMERIKANCE!

Merkel je, kako se izveštava, koristila "mnogo hladnije" reči kada je govorila o SAD, u poređenju sa onima koje je rezervisala za Putina, a takođe je govorila i o izgledima za bližu saradnju Brisela, Berlina i Moskve.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pokazala je izuzetno prijateljski stav prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom njihovog nedavnog sastanka u Moskvi, a Bild am Zontag je taj događaj opisao kao "istorijski".

Prema pisanju lista, Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije imala ništa osim pohvala za Putina dok je govorila o sastanku ruskog predsednika sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom i turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.

U isto vreme, Merkel je zvučala "mnogo hladnije" kada je govorila o Sjedinjenim Državama.

Navodno je opisala Vašington samo kao "saveznika", ali ne spominjući preterano prekoatlantsko partnerstvo. Nemačka kancelarka takođe je govorila o izgledima za bližu saradnju Brisela, Berlina i Moskve, navodi list.

Путин и Меркель: Рукопожатие в Кремле pic.twitter.com/YoD4jJOor2

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) January 11, 2020

Podsetimo, Putin i Merkel sastali su se u Moskvi 11. januara kako bi razgovarali o raznim važnim političkim pitanjima, uključujući nestabilnu situaciju na Bliskom Istoku usled atentata na iranskog generala Kasema Sulejmanija i trenutnoj situaciji u Siriji i Libiji.

Tokom sastanka pomenuta je i situacija sa gasovodom Severni tok 2 i Merkel je pozvala da se on dovrši bez obzira na pretnje američkim sankcijama, tvrdeći da će projekat biti koristan za druge evropske države, a ne samo za Berlin.

Dvoje svetskih lidera razgovaralo je i o iranskom nuklearnom sporazuma posle najava Teherana da će umanjiti posvećenost dogovoru nakon što su američke snage ubile generala Kasema Sulejmanija.

Меркель - Путину: Я с нетерпением жду наших бесед.​​ Я всегда уверена, что лучше говорить друг с другом, чем друг о друге pic.twitter.com/hEu3ucY21p

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) January 11, 2020

Koliko Merkelovoj prija Putinovo društvo govori i nena rečenica na početku sastanka s ruskim predsednikom: Radujem se našim razgovorima, sigurna sam da je uvek bolje da pričamo jedni s drugima, nego da pričamo jedni o drugima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.