SPREMNI DA NAM PRODAJU NOVE PVO SISTEME! Ruski vojni stručnjak OTKRIVA DETALJE, Moskva čuva NAŠE INTERESE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 10:16

SPREMNI DA NAM PRODAJU NOVE PVO SISTEME! Ruski vojni stručnjak OTKRIVA DETALJE, Moskva čuva NAŠE INTERESE

Radi se i na remontu i modernizaciji ranije isporučene tehnike.

Naši partneri iz Srbije su izrazili interesovanje da nabave i druge sisteme PVO i mi smo spremni da udovoljimo Srbiji kao našem davnašnjem savezniku i pouzdanom partneru, kaže direktor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije Dmitrij Jevgenjevič Šugajev.

Prema njegovim rečima, ruski proizvođači i specijalni izvoznik "Rosoboroneksport" predlažu danas široku liniju prvoklasnih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PVO raznog dometa.

- Nastavljamo da o tome razgovaramo sa partnerima iz Srbije, ali o konkretnim rezultatima rano je govoriti - precizirao je on, dodajući da se saradnja naših zemalja realizuje u više pravaca, ali da je u sferi avijacije i tehnike PVO poslednjih godina bila najobimnija.

- Srbija u naoružanju ima avione "mig-29", od kojih je šest isporučeno iz sastava Ministarstva odbrane RF, helikopteri su iz porodice Mi, kao i ruski sistemi PVO. Od realizovanih ugovora mogu da navedem isporučene helikoptere Mi-17B-5. U junu 2018. bio je potpisan ugovor za prodaju helikoptera Mi-35 M, koji su isporučeni krajem 2019. Baterija "Pancira-S1" bila je isporučena početkom ove godine - podsetio je Šugajev.

On je rekao i da je vojnotehnička saradnja saradnja Rusije i Srbije poslednjih nekoliko godina podignuta je na viši nivo i da se razvija u formatu strateškog partnerstva o kojem su govorili predsednici dveju država.

Ruski vojni stručnjak je podsetio i da je potpisan međuvladin dogovor o vojnotehničkoj saradnji, da se realizuju projekti o isporuci oružja i vojne tehnike kao i rezervnih delova, kao i da se radi na remontu i modernizaciji ranije isporučene tehnike.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.