SPREMILA MU SMRTONOSNU MOSKOVSKU MAGLU Isplivala pretraga žene koja je navodno ubila muža, pa napisala JEZIVU KNJIGU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 18:59

SPREMILA MU "SMRTONOSNU MOSKOVSKU MAGLU" Isplivala pretraga žene koja je navodno ubila muža, pa napisala JEZIVU KNJIGU

Tužioci su izneli navodnu istoriju pretrage majke i autorke knjige za decu optužene da je ubila svog muža tako što je u njegov koktel ubacila fatalnu količinu fentanila.

Кuri Ričins - optužena za ubistvo svog supruga Erika Ričinsa 3. marta 2022 - ima istoriju pretrage sa člancima o fentanilu, isplatama životnog osiguranja i istragama, prema dokumentima objavljenim u petak uoči njenog saslušanja u ponedeljak u Juti, koji do kojih je došao CNN.

Кako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi agencija, tužioci su telefonske pretrage nazvali "inkriminirajućim", jer navodno sadrže sledeće fraze i pitanja: "može li te policajci naterati da uradiš poligraf", "luksuzni zatvori za bogate u Americi", "izvod iz matične knjige umrlih na čekanju, da li će životno osiguranje i dalje biti isplaćeno", "ako je neko otrovan da li to piše u umrlici" i "kako trajno izbrisati informacije sa ajfona na daljinu".

Ričins je optužena po jednoj tački za teško ubistvo prvog stepena i tri tačke za posedovanje kontrolisane supstance sa namerom da je distribuira, prema sudskim dokumentima koje je pribavio "Pipl".

Ona je navodno za Erika (39) spremila smrtonosnu "moskovsku maglu" koja je sadržavala pet puta veću smrtonosnu dozu fentanila, navodi se u dokumentima. Erik, koji je pio koktel da proslavi nedavni polovni ugovor koji je njegova supruga sklopila, proglašen je mrtvim nekoliko sati kasnije.

CNN sada prenosi da je njena odbrana u podnesku napisala da "policijske službe nikada nisu identifikovale ili zaplenile bilo kakav fentanil ili druge nedozvoljene droge iz porodične kuće".

Ričins - koja je objavila dečju knjigu o tuzi godinu dana nakon muževljeve smrti i priredila žurku dan nakon njegovog navodnog ubistva - takođe je optužena da je pokušala da promeni polisu životnog osiguranja i podigne novca bez znanja svog muža, navodi CNN.

Ričinsovi advokati su u ponedeljak na sudu tvrdili da ona treba da bude puštena uz kauciju tokom suđenja, nazivajući dokaze tužilaštva posrednim jer policija nije zaplenila fentanil iz njihove kuće, prenosi lokalna mreža VJV.

Njen pravni tim je tvrdio da su tužioci "radili unazad u nastojanju da podrže" ideju da je ona otrovala Erika, prenosi agencija. Njena odbrana je takođe optužila detektive za nezakonito pritvaranje i ispitivanje nakon naloga za pretres 2022. godine.

U martu 2023, godinu dana nakon smrti njenog muža, Ričins je objavila dečju knjigu o tuzi pod naslovom "Jesi li sa mnom?". U opisu knjige na Amazonu stoji da je "napisana da stvori mir i udobnost za decu koja su izgubila voljenu osobu". Кnjiga je od tada povučena sa Amazona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.