SPREČENA OTMICA AVIONA U RUSIJI, NAPADAČ PRIVEDEN

Izvor: Kurir, 30.Jul.2010, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČENA OTMICA AVIONA U RUSIJI, NAPADAČ PRIVEDEN

DOMODEDOVO - Na moskovskom aerodromu Domodedovo sprečena je otmica putničkog aviona sa 105 putnika i članova posade, saopštila je sekretarka tog aerodroma Jelena Galanova.

DOMODEDOVO - Na moskovskom aerodromu Domodedovo sprečena je otmica putničkog aviona sa 105 putnika i članova posade, saopštila je sekretarka tog aerodroma Jelena Galanova. Svi putnici su oslobođeni, a povređenih nema. Napadač je priveden.

Policija je utvrdila da je muškarac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je pokušao otmicu, stanovnik grada Mineralne Vode, mesta iz kog je avion poleteo i da je rođen 1970. godine. Četrdesetogodišnjak je bio jedan od putnika aviona koji je u Moskvu doleteo sa juga Rusije iz kavkaskog područja.

Da je reč o vanrednoj situaciji bilo je jasno kada se komandiru posade tokom leta obratio puntik, koji je saopštio da ima vrednu informaciju za policijsko-pravosudne organe, prenosi ruska agencija Itar tas.

Po prizemljenju, avion je sa putnicima parkiran na rezervnu poziciju, pri čemu je taj putnik tražio da se sretne sa predstavnicima bezbednosti i medijima.

Posle nekog vremena, jednom od putnika je pozlilo, a otmičar je dopustio da lekari uđu u avion, javlja ruska državna agencija, navodeći da su pod maskom lekara u avion ušli operativci, koji su uhapsili prestupnika.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rusija: Nakratko otet avion u Moskvi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2010

Neidentifikovani muškarac nakratko je oteo avion sa 105 putnika i članova posade na aerodromu u Moskvi, ali ga je policija ubrzo savladala, objavila je beogradska RTV B92. Portparolka aerodroma u Moskvi izjavila je da je po sletanju aviona na aerodrom Domodedovo, jedan od putnika dva sata držao kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.