ŠOKANTNE OPTUŽBE RUSIJE: Poljska sprema puč u Belorusiji i to vojnim sredstvima, Moskva ima rešenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 21:57

ŠOKANTNE OPTUŽBE RUSIJE: Poljska sprema puč u Belorusiji i to vojnim sredstvima, Moskva ima rešenje

Novo oglašavanje iz Kremlja

Peskov je komentarisao reči bivšeg zamenika ministra nacionalne odbrane Poljske, generala Valdemara Skržipčaka, koji je priznao da se Varšava sprema za vojni puč u susednoj republici koji namerava da podrži vojnim sredstvima.

Istakao je da izjave iz Poljske o spremnosti da podrže prevrat u Belorusiji pokazuju da je Varšava spremna da se otvoreno umeša u poslove drugih zemalja.

- Poljsko rukovodstvo sada bukvalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zalazi u histeriju rusofobije, i vidimo da ova neprijateljska država zapravo namerava da se direktno meša, uključujući i upotrebom sile, u unutrašnje poslove susedne države - dodao je Peskov.

Rusija ima obavezu da osigura bezbednost Belorusije, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov

Obratio je pažnju da je Belorusija partner i saveznik Rusije i da Moskva, naravno, ima obavezu da osigura bezbednost Belorusije što će i činiti zbog otvorene pretnje.

- Poljska je neprijateljska država za nas. Ja bih otišao i dalje, ne bih je nazivao samo neprijateljskom zemljom - konstatovao je on.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije izjavio da Zapad sprema invaziju na teritoriju Belorusije za uništenje zemlje.

Predsednik je istakao da zapadne zemlje od odbeglih Belorusa prave militante, jer im nije žao da ih upotrebe.

Istovremeno, na belorusku teritoriju se prebacuju teroristi u cilju izvođenja diverzija i zastrašivanja, koji pokušavaju da formiraju ćelije za koordinaciju protesta, predaju novac i oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preti li Lukašenku nasilno svrgavanje s vlasti? Kremlj kaže da će „osigurati njegovu bezbednost“

Izvor: Danas, 25.Maj.2023, 11:03

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na jučerašnje navode bivšeg zamenika poljskog ministra odbrane generala Valdemara Skržipčaka da će se u Belorusiji izvršiti vojni udar protiv Lukašenkovog režima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.