SNAŽAN UDARAC INTERESIMA ZAPADA! Latinska Amerika pokazala karakter Lavrov izrazio zadovoljstvo nakon sastanka u Moskvi

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 22:39

SNAŽAN UDARAC INTERESIMA ZAPADA! "Latinska Amerika pokazala karakter" Lavrov izrazio zadovoljstvo nakon sastanka u Moskvi

Nisu podlegli pritisku Zapada.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su zemlje Latinske Amerike pokazale svoj karakter i nisu podlegle antiruskoj retorici na samitu EU i Zajednice latinoameričkih i karipskih država koji je juče završen u Briselu.

- Juče su na samitu EU-SELAK pokušali da bezobrazno proguraju antiruske tekstove, u najboljim tradicijama 'razvijenih zemalja'. Ali daleko od toga da im je sve uspelo. Latinoamerikanci su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazali svoj karakter - rekao je Lavrov na sastanku sa liderima ruskih nevladinih organizacija u Moskvi.

Kako je ranije saopštio šef Evropskog saveta Šarl Mišel, lideri država i vlada Evropske unije i Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC) na dvodnevnom samitu u Briselu nisu usaglasili završnu izjavu zbog neslaganja oko Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.