SMATRAJTE SE LEGITIMNOM VOJNOM METOM Nikad ozbiljnija pretnja Moskve Londonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 10:13

"SMATRAJTE SE LEGITIMNOM VOJNOM METOM" Nikad ozbiljnija pretnja Moskve Londonu

Medvedev je istakao da je London je bio i ostao večiti neprijatelj Moskve.

London faktički vodi protiv Moskve neobjavljeni rat, što znači da se svaki britanski zvaničnik može smatrati legitimnom vojnom metom, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev.

On je obratio pažnju na izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministra spoljnih poslova Velike Britanije, Džejmsa Kleverlija, koji je rekao da Ukrajina ima pravo da "projektuje silu van svojih granica".

The UK’s Foreign Secretary Cleverly has stated that Ukraine “has the legitimate right to … project force beyond its borders to undermine Russia’s ability to project force into Ukraine itself.” According to him, legitimate military targets beyond Ukraine’s border are part of its…

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) May 31, 2023

- Danas Velika Britanija deluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj vojnu pomoć u vidu vojne tehnike i stručnjaka. Dakle, de fakto vodi protiv Rusije neobjavljeni rat. U tom slučaju, bilo koji njen javni funkcioner (kako vojni, tako i civilni koji doprinosi ratu) može se smatrati legitimnom vojnom metom - rekao je Medvedev.

On je istakao da je London je bio i ostao večiti neprijatelj Moskve.

- Glupi zvaničnici Velike Britanije, našeg večitog neprijatelja, treba da imaju na umu da se prema opšte priznatom međunarodnom pravu koji reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihov položaj takođe može kvalifikovati kao da su u ratu - napisao je Medvedev na Tviteru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.