SAD žele da poboljšaju odnose sa Moskvom

Izvor: BKTV News, 08.Sep.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD žele da poboljšaju odnose sa Moskvom"

SAD ne žele da nastave da uzvraćaju istim diplomatskim merama Moskvi, i žele da se odnosi dve zemlje poboljšaju, poručila je portparolka američkog Stejt departmenta Heder Navert.

"Voleli bismo da se taj odnos poboljša. Ne želimo da nastavimo ovu vrstu uzvraćanja istim diplomatskim merama. Ima daleko više oblasti gde možemo, nadamo se, da sarađujemo sa Rusijom", rekla je Navert obraćajući se novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Ona je odbila da prokomentariše izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je moguće da će se Moskva obratiti sudu u vezi sa njenom diplomatskom imovinom u SAD, prenosi TASS.

"Dobrodošli u američki pravni sistem", poručila je Navert.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da je Putin naložio Ministarstvu spoljnih poslova da tuži američku vladu zbog zaplene svojine ruskih diplomatskih predstavništava u SAD.

Američke vlasti su 2. septembra preuzele kontrolu nad zgradama ruskog Generalnog konzulata u San Francisku i trgovinske misije u Vašingtonu, iako su obe u vlasništvu Rusije i imaju diplomatski imunitet.

Ruskim zvaničnicima zabranjen je ulazak u iznajmljene prostorije ruske trgovinske misije u Njujorku, podseća TAS SAD žele da poboljšaju odnose sa Moskvom.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.