SAD uvele nove sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021, 17:34

SAD uvele nove sankcije Rusiji

SAD su uvele sankcije protiv 14 organizacija u slučaju Alekseja Navaljnog. Od toga je devet komercijalnih kompanija iz Rusije, tri iz Nemačke i jedna iz Švajcarske, kao i jedan ruski državni istraživački institut. Svi oni su dodati na „crnu listu“ Ministarstva trgovine SAD-a. Predstavnik administracije američkog predsednika rekao je na pres konferenciji da je ovo "prvi odgovor" Moskvi, te da će "uslediti i drugi koraci", prenose RIA Novosti. Takođe, sankcije su uvedene i ruskim zvaničnicima, ali njihova imena nisu objavljena. „Danas, kao odlučna reakcija službi na trovanje i lišavanje slobode Alekseja Navaljnog Ministarstvo finansija uvodi sankcije protiv sedam zvaničnika ruske vlade. U okviru ovih mera Ministarstvo finansija se pridružuje Stejt departmentu i Ministarstvu trgovine“, izjavio je američki zvaničnik.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Odgovorićemo na seriju destabilizirajućih akcija Rusije

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021

SAD će odgovoriti na seriju "destabilizirajućih akcija" Rusije po četiri aspekta u narednim nedeljama, rekao je visoki zvaničnik administracije američkog predsednika na pres konferenciji. Podsetio je da je nova američka administracija pokrenula analizu ruskih „destabilizirajućih akcija“ u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.