SAD: SB UN o priznavanju Gvajida; Moskva: Neće proći

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: SB UN o priznavanju Gvajida; Moskva: Neće proći

Američki državni sekretar Majk Pompeo izvestiće u subotu Savet bezbednosti UN o stavu SAD povodom dešavanja u Venecueli.

On će zatražiti od članica ovog tela da priznaju opozicionog lidera Huana Gvajida kao prelaznog predsednika Venecuele, saopštio je danas Stejt department, prenosi AP.

Iz Vašingtona su zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti nakon što su SAD i neke druge zemlje priznale Gvajida kao predsednika i pozvale Nikolasa Madura da mu preda vlast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rusija, koja je stalna članica Saveta bezbednosti, izrazila je zvanično podršku Nikolasu Maduru i pozvala na mirno rešenje krize u Venecueli.

Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da Rusija neće podržati predlog Sjedinjenih Dražava Savetu bezbednosti da prizna opozicionog lidera Huana Gvajida kao prelaznog predsednika Venecuele.

"To neće proći", izjavio je Nebenzja za Rojters i dodao da je stav Rusije povodom krize u Venecueli "ostao nepromenjen".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Predlog o priznanju Guaida neće proći u SB UN

Izvor: Blic, 25.Jan.2019

Ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je danas da Rusija neće podržati predlog Sjedinjenih Dražava Savetu bezbednosti da prizna opozicionog lidera Huana Guaida kao prelaznog predsednika Venecuele.

Nastavak na Blic...

Pompeo imenovao izaslanika za Venecuelu

Izvor: Beta, 26.Jan.2019, 00:27

Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je danas izaslanika za "ponovo uspostavljanje demokratije" u Venecueli gde su SAD priznale Huana Gvaida za prelaznog predsednika.Bivši diplomata Eliot Ejbrams služio je pod republikanskim predsednicima SAD Ronaldom Reganom i Džordžom Bušom mladijim....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.