SAD: Poboljšanje odnosa s Rusijom zavisi od realizacije Minskih sporazuma i prekida potkopavanja naših demokratskih procesa

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Poboljšanje odnosa s Rusijom zavisi od realizacije Minskih sporazuma i prekida potkopavanja naših demokratskih procesa

Prvi zamenik državnog sekretara SAD Džon Salivan je na sastanku sa šefom diplomatije Sergejem Lavrovom u Nagou povezao poboljšanje bilateralnih odnosa sa realizacijom Minskih sporazuma i „prekidom potkopavanja američkih demokratskih procesa“.
„Prvi zamenik državnog sekretara Salivan potvrdio je ruskom ministru spoljnih poslova Lavrovu da poboljšanje zavisi od realizacije Minskih sporazuma od strane Moskve, kao i od prekida potkopavanja naših demokratskih procesa“, navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta Morgana Ortegusa. Tokom razgovora koji je održan na marginama ministarske sednice G20 Lavrov i Salivan su razgovarali o „širokom krugu regionalnih i bilateralnih pitanja, uključujući izazove međunarodnoj bezbednosti, kao što su Severna Koreja i Sirija“, naglasili su iz Stejt departmenta. Oni su razmotrili saradnju u borbi protiv terorizma i stratešku bezbednost. Američki diplomata bi uskoro trebao da dođe u Moskvu na dužnost ambasadora. Lavrov je saopštio novinarima da su teme razgovora bile „mnogobrojni problemi“ koji su se nakupili u odnosima Moskve i Vašingtona, kao i načini njihovog rešavanja sada kada Saliven dolazi u Moskvu kao američki ambasador.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.