Ruskom ekologu tri godine zatvora

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskom ekologu tri godine zatvora

Moskva -- Ugledni ruski ekolog Jevgenij Vitiško, koji je pisao o zagađenju usled gradnje objekata namenjenih Olimpijskim igrama u Sočiju, osuđen je na tri godine zatvora.

Foto: Beta/AP (arhiva)

Vitiško i još jedan aktivista proglašeni su 2012. godine krivim za "namerno uništavanje imovine", na osnovu čega su dobili uslovne kazne od po tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine zatvora. U međuvremenu, taj drugi aktivista je pobegao iz Rusije.

Međutim, kako je danas saopštila organizacija Ekološki nadzor na severnom Kavkazu, sud je danas prihvatio zahtev tužilaštva da se uslovna kazna za Vitiška pretvori u pravu zatvorsku kaznu.

On ima rok od 10 dana da se žali.

Vitiško radi za Ekološki nadzor na severnom Kavkazu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvor za ruskog ekologa, krititičara priprema Olimpijskih igara

Izvor: Blic, 21.Dec.2013, 01:16

Ugledni ruski ekolog Jevgenij Vitiško, koji je pisao o zagađenju usled gradnje objekata namenjenih Olimpijskim igrama u Sočiju, osuđen je na tri godine zatvora...Vitiško i još jedan aktivista proglašeni su 2012. godine krivim za "namerno uništavanje imovine", na osnovu čega su dobili uslovne...

Nastavak na Blic...

Ruski ekolog osuđen na tri godine zatvora

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2013

Ugledni ruski ekolog Jevgenij Vitiško, koji je pisao o zagađenju usled gradnje objekata namenjenih Olimpijskim igrama u Sočiju, osuđen je na tri godine zatvora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.