Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je o pokušaju ukrajinskog napada dronom na Moskvu, bez žrtava

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2023, 11:44

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je o pokušaju ukrajinskog napada dronom na Moskvu, bez žrtava

Ukrajinski dron pokušao je u petak da napadne ciljeve u Moskvi i okolini Moskve, ali ga je ruska protivvazdušna odbrana oborila u blizini Krasnopresnenskog nasipa u ruskoj prestonici, bez žrtava ili požara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Oko 4.00 sata po moskovskom vremenu, kijevski režim je pokušao da izvede još jedan teroristički napad pomoću bespilotne letelice, koja je ciljala objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti“, saopštilo je ministarstvo. „Nakon što ga je pogodila protivvazdušna odbrana, dron je promenio putanju leta i pao na nestambenu zgradu u blizini moskovskog Krasnopresnenskog nasipa“, navodi se u saopštenju. „[Incident nije izazvao] nikakvu štetu ili požar.“ Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izvestio je ranije u petak da je dron oboren dok je leteo ka ruskoj prestonici. Njegovi fragmenti pali su na prostore izložbenog kompleksa Ekspocentar u centru Moskve, ne nanevši značajnu štetu na zgradi. Službe za hitne slučajeve su za TASS saopštile da se deo spoljnog zida zgrade urušio na površini od oko 30 kvadratnih metara.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.