Ruski stručnjaci: Arafat umro prirodnom smrću

Izvor: Politika, 26.Dec.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski stručnjaci: Arafat umro prirodnom smrću

MOSKVA –Ruski forenzičari, koji su proučavali ostatke palestinskog lidera Jasera Arafata, saopštili su da je on umro prirodnom smrću, isključivši mogućnost da je bio otrovan radioktivnom supstancom.

„Okončali smo sva ispitivanja. Osoba je umrla prirodnom smrću, a ne zbog radijacije”, rekao je za RIA Novosti šef ruske federalne Medicinsko-biološke agencije Vladimir Uiba.

Arafatove ostatke do sada su proučavali stručnjaci u Švajcarskoj, Francuskoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Rusiji, podseća AFP.

Francuski forenzički stručnjaci su, takođe, isključili mogućnost trovanja, dok su švajcarski forenzičari pronašli visok stepen radioktivnog polonijuma, nagovestivši da je u njegovu smrt 2004. umešan neko sa strane.

Arafatova udovica Suha Arafat početkom meseca je izjavila da je uznemirena zbog kontradiktornih izveštaja o uzroku njegove smrti.

Tanjug

objavljeno: 26.12.2013
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi: Arafat umro prirodnom smrću

Izvor: B92, 26.Dec.2013

Moskva -- Ruski forenzičari, koji su proučavali ostatke palestinskog lidera Jasera Arafata, saopštili su da je on umro prirodnom smrću...Oni su time isključili mogućnost da je bio otrovan radioktivnom supstancom..."Okončali smo sva ispitivanja. Osoba je umrla prirodnom smrću, a ne zbog radijacije",...

Nastavak na B92...

Ruski stručnjaci: Arafat nije otrovan, umro je prirodnom smrću

Izvor: Blic, 26.Dec.2013

Ruski forenzičari koji su proučavali uzroke smrti palestinskog lidera Jasera Arafata, saopštili su ocenu da je on umro prirodnom smrću, isključivši mogućnost da je bio otrovan radioktivnom supstancom. .."Okončali smo sva ispitivanja. Osoba je umrla prirodnom smrću, a ne zbog radijacije", rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.