Ruski opozicioni lider mučki napadnut - tortom

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski opozicioni lider mučki napadnut - tortom

Ruski opozicioni lider Mihail Kasjanov izjavio je da ga je grupa muškaraca u moskovskom restoranu napala tortom i vređala.

Foto: screenshot/youtube Mihail Kasjanov

Kasjanov, koji je predsednik opozicione stranke Parnas i bivši ruski premijer, rekao je agenciji Interfaks da je 10-ak muškaraca "neslovenskog izgleda" sinoć ušlo u restoran u kojem je večerao i bacilo mu tortu u lice, a potom su mu dovikivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razne uvrede.

Agencija AP navodi da su Kasjanovu nedavno upućene pretnje.

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je početkom godine nazvao ruske opozicione lidere "neprijateljima naroda", a kasnije je na Instagramu objavio video-snimak na kojem se Kasjanov nalazi u snajperskom nišanu, podseća američka agencija.

Ruski opozicioni političari ocenili su postavljanje snimka kao pretnju ubistvom.

Lider Čečena je tada naveo da je Kasjanov tražio novac za opoziciju u Strazburu.

Prošlog marta Kadirov je pisao na Instagramu o ubistvu opozicionog lidera Borisa Njemcova u Moskvi.

Tom porukom, on je branio jednog Čečena koji je optužen za Njemcovo ubistvo.

Njemcov je bio jedan od poznatih protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina i potpredsednik stranke Parnas.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ruski opozicionar: "Nesloveni" me napali tortom

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Moskva -- Ruski opozicioni lider Mihail Kasjanov izjavio je da ga je grupa muškaraca u moskovskom restoranu napala tortom i vređala...Kasjanov, koji je predsednik opozicione stranke Parnas i bivši ruski premijer, rekao je agenciji Interfaks da je 10-ak muškaraca "neslovenskog izgleda" ušlo u restoran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.