Ruski ogranak Grinpisa najavio svoje zatvaranje

Izvor: Beta, 19.Maj.2023, 21:44

Ruski ogranak Grinpisa najavio svoje zatvaranje

Ruski ogranak ekološke organizacije Grinpis danas je najavio svoje zatvaranje nakon što je Moskva proglasila Grinpis internešnal za nepoželjnu organizaciju u Rusiji.Prema navodima iz saopštenja ruskog državnog tužioca, Grinpis predstavlja "pretnju po osnove ustavnog poretka i bezbednosti Ruske Federacije"."Otkako je krenula specijalna operacija demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, aktivisti Grinpisa se upuštaju u antirusku propagandu, pozivaju na dalju ekonomsku izolaciju naše zemlje i strože sankcije", piše u saopštenju.Međutim, ruska kancelarija Grinpisa je na to odgovorila sledećim rečima: "Ubeđeni smo da je proglašavanje Grinpis internešenela za nepoželjnu organizaciju najpreciznije posledica činjenice da smo pokušali da sprečimo implementaciju planova koji su destruktivni po prirodu, i u mnogim slučajevima bili u tome uspešni"."Ovom odlukom, ilegalnom postaju sve dalje aktivnosti Grinpisa u Rusiji. Prema tome, ruski ogranak Grinpisa je primoran da se zatvori", dodaje se u saopštenju.Centrala Grinpisa u Amsterdamu je saopštila da za sada nema komentar.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ruski ogranak Grinpisa najavio svoje zatvaranje

Izvor: Danas, 19.Maj.2023

Ruski ogranak ekološke organizacije Grinpis danas je najavio svoje zatvaranje nakon što je Moskva proglasila Grinpis internešnal za nepoželjnu organizaciju u Rusiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.