Ruski mladi olimpijci se nisu osramotili

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2010, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mladi olimpijci se nisu osramotili

31.08.2010. -

Ruska reprezentacija se vratila u Moskvu sa Olimpijskih igara u Singapuru. Na aerodromu Domodedovo su mlade sportiste dočekali rođaci, prijatelji i navijači. Oni su bili bukvalno zatrpani cvećem. Sportisti se još nisu navikli na takvu pažnju, oni su se ustručavali, ali su bili srećni.

Reprezentacija je sjajno nastupila na prvim omladinskim Olimpijskim igrama. Mladi sportisti su dobili 49 medalja - 20 zlatnih, 17 srebrnih, i 12 bronzanih. To >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je obezbedilo ruskoj reprezentaciji drugo mesto u timskom takmičenju. Prvo mesto je zauzela reprezentacija Kine sa 54 medalje. Trojka lidera obuhvata i predstavnike Ukrajine sa 35 medalja. Podsetimo da se u Singapuru u toku 12 dana takmičilo 3600 mladih sportista iz mnogih zemalja. Pred mikrofonom je sportski komentator Grigorij Tvaltvadze.

Smatram nastup naše mlade reprezentacije veoma dobrim. U mnogim sportovima uz ozbiljnu konkurentnu borbu i od strane kineskih sportista, i od strane tradicionalnih suparnika, mislim na Amerikance, Nemce i predstavnike drugih razvijenih u smislu sporta država borba se vodila na dobrom emotivnom nivou. Najpozitivnije je što me je lično obradovalo, mladi sportisti su dokazali da im karakter nije detinjast.

U Singapuru je došlo do mnogih otkrića. Izgleda da je najveće - gimnastičarka Viktorija Komova. U toku jednog dana je ona dobila 4 medalje - tri zlatne i jednu bronzanu i postala apsolutni svetski šampion. I to medalju u višeboju Viktorija je dobila s oromnim razmakom. Između nje i kineske sportistkinje bilo je 3 boda. Pobednici su bili i rvači Aldar Baljžinimajev, Azamatbi Pšanatlov i Ruslan Acigov, sportistkinja iz umetničke gimnastike Aleksandra Merkulova, atletičar Artem Okulov, plivač Andrej Ušakov i drugi. Ruski plivači su dobili najveću nagradu u kraul štafeti. Sportistkinje iz umetničke gimnastike Ksenija Dudkina, Olga Iljina, Karolina Sevostjanova i Alina Makarenko su dobili zlatne medalje u timskom višeboju. Šta su rekle Karolina Sevostjanova i njene prijateljice:

Radili smo više od drugih. Čini mi se da smo dugo zajedno. Program je bio veoma složen. Glavno je bilo da nastupimo čisto. Čekali smo to godinu i po dana. Svaki sat. Svakako, da smo bile uzbuđene. Nastupile smo kako smo mogle.

Sudeći po zlatnim medaljama, sjajno. Nastup gimnastičarki je bio besprekoran i tehnički, i sa gledišta umetnosti. Inače nastup mladih sportista u Singapuru uleva optimizam.

Stasava dostojna smena naših sportista.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.