Izvor: Piplmetar.rs, 14.Apr.2024, 06:30

Ruski i iranski ministar spoljnih poslova razgovarali telefonom u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku

Početna » Svet » Ruski i iranski ministar spoljnih poslova razgovarali telefonom u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku


Betadanas 01:11

Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL
Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan i njegov ruski kolega Sergej Lavrov razgovarali su o odnosima Teherana i Moskve, kao i o regionalnim dešavanjima, uključujući nedavni napad izraelskog režima na iranski konzulat u Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << javila je iranska agencija IRNA u subotu uveče, u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku.
„Dvojica visokih diplomata razgovarali su telefonom u subotu. Amirabdolahjan je zahvalio Rusiji što je održala hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o izraelskom napadu 2. aprila, samo dan nakon što je napadnuto iransko diplomatsko predstavništvo u sirijskoj prestonici Damasku“, piše u saopštenju izdatom nakon tog telefonskog razgovora.
„Amirabdolahjan je kritikovao SAD zbog, kako je rekao, usvajanja politike dvostrukih standarda, pošto je Vašington sprečio rezoluciju Saveta bezbednosti koja bi osudila izraelski režim zbog napada na konzulat“, dodaje se u saopštenju.
„Ruski ministar spoljnih poslova je sa svoje strane rekao da je gađanje diplomatskih misija neprihvatljivo i da sve zemlje treba da osude takve akcije. U telefonskom razgovoru, Amirabdollahian i Lavrov su razgovarali i o najnovijim dešavanjima u Gazi“, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Irana, bez spominjanja napada na Izrael.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Naslovna strana
Naslovna strana za 13. april 2024.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.
– Igor Brakus, radijski voditelj



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Iran: Susedne države obaveštene o napadu na Izrael 72 sata ranije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2024

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan izjavio je danas da je Teheran obavestio svoje komšije o napadu na Izrael 72 sata pre napada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.