Ruske zastave na objektima Ukrajine

Izvor: B92, 23.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske zastave na objektima Ukrajine

Moskva -- Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da se ruska zastava vijori na 189 objekata ukrajinske vojske na poluostrvu Krimu.

"Zastava Ruske Federacije je istaknuta na 189 objekata i institucija ukrajinske vojske stacionirane na teritoriji Republike Krim", navodi se u saopštenju Ministarstva, koje prenosi Rojters.

Najnoviji slučaj odnosi se na rusku zastavu istaknutu na ratnom brodu "Slavutič", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednom od poslednjih brodova ukrajinske mornarice kojeg je sinoć nakon pregovora sa komandom broda zauzela grupa naoružanih ljudi.

"Nije bilo nikakvih sukoba. Na Slavutiču je istaknuta ruska zastava, a posada se iskrcala na obalu", izvestio je iz Sevastopolja dopisnik ruske agencije Itar-Tas s.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruske zastave na 189 objekata ukrajinske vojske na Krimu

Izvor: Blic, 23.Mar.2014

Rusko Ministarstvo odbrane je danas saopštilo da se, dva dana nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao zakon na osnovu kojeg je Krim ponovo postao deo Rusije, ruska zastava vijori na 189 objekata ukrajinske vojske na poluostrvu Krimu. Doskora ukrajinski, a sada ruski brod "Slavutič"...

Nastavak na Blic...

Ruska zastava na ukrajinskom komandnom brodu „Slavutič“

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2014, 09:18

24.03.2014. -..Na jarbol komandnog broda ratne mornarice Ukrajine „Slavutuč“ u Sevastopolju podignuta je ruska zastavu. Na poluostrvu Krim nije ostao nijedan ratni brod pod ukrajinskom zastavom...„„Slavutič“ je podigao rusku zastavu nakon pregovora. Komanda broda je sišla na obalu. Napada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.