Ruska vojska: Jedinstveni vatromet u čast Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 14:03

Ruska vojska: Jedinstveni vatromet u čast Dana pobede

Veliki i dosad nezabeleženi vatromet koji će osvetliti nebo ruske prestonice Moskve 9.maja, tokom predstojeće proslave Dana pobede u Drugom svetskom ratu, biće u bojama ruske nacionalne zastave, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"U čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, pripadnici artiljerijskog bataljona prirediće svečani vatromet jedinstven i neponovljiv po svom dometu i spektru boja", najavillo je rusko ministarstvo, prenosi Tass. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ministarstvo je saopštilo da će vrhunac proslave Dana pobede biti ispaljivanje vatrometa iz 72 topa, koji se sastoji iz 70 različitih vrsta i 12 000 raketa, i koji će na noćnom nebu iznad Moskve eksplodirati na različitim visinama kako bi ga osvetlilo bojama ruske nacionalne zastave.

Takođe , iz baterije topova ZIS-3 iz Drugog svetskog rata, postavljenih u moskovskom Parku pobede, u čast državnog praznika biće ispaljena počasna paljba od 30 artiljerijskih salvi.

Vatromet 9. maja počeće u 22 sata po moskovskom vremenu i trajaće 10 minut

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.