Ruska VTB banka povlači se iz Srbije

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska VTB banka povlači se iz Srbije

"Vještorgbanka" (VTB) planira da se povuče sa srpskog tržišta, izjavio je prvi čovek te banke Andrej Kostin.

Andrej Kostin rekao je na konferenciji za novinare u Moskvi da VTB namerava da se povuče i sa tržišta Indije i Vijetnama, prenosi Beta.

"Razmatramo mogućnost zatvaranja biznisa u više tačaka, među kojima u Srbiji, Indiji, Vijetnamu, ne planiramo razvoj u zapadnoj Evropi", kazao je Kostin i dodao da VTB "danas ne vidi perspektivu za razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tim pravcima".

Kostin je dodao da banka namerava da razvija biznis u Kini i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Ruska VTB banka je u Srbiji zvanično počela sa poslovnim aktivnostima 16. septembra 2013. godine, nakon što je u aprilu postala stoprocentni vlasnik akcija Moskovske banke "Beograd", koja je od 2011. godine bila članica VTB grupe.

VTB banka, koja je najvećim delom u državnom vlasništvu, druga je po veličini banka u Rusiji i članica je VTB grupe.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruska VTB banka odlazi iz Srbije, Indije i Vijetnama?

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2014

Ruska VTB banka razmatra mogućnost prestanka poslovanja u Srbiji, Indiji i Vijetnamu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor banke, Andrej Kostin."Ne predviđamo širenje aktivnosti u našim ćerkama-firmama" u inostranstvu, nego ih čak i smanjujemo negde. Razmatramo mogućnosti prestanka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.