Ruska Baltička flota dobila prvi divizion S-400 Trijumf

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2012, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska Baltička flota dobila prvi divizion S-400 Trijumf

08.04.2012. - Moskva planira da do 2o20. godine širom nacionalne teritorije postavi još 56 diviziona S-400

Ruska ratna Baltička flota ovih dana se naoružava strateškim protivraketnim sistemima S-400 Trijumf koji će vrlo brzo biti u stanju da uništavaju čak i balističke rakete.

Prvi sistemi stigli su u brigadu Vojno-kosmičke odbrane Baltičke flote i razmešteni su oko Kalinjingrada, administrativnog centra najzapadnije ruske provincije. Radi se o divizionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << S-400 koji je treći po redosledu `postavljanja na borbeno dežurstvo`.

Prethodna dva diviziona su pojačala vazdušno-kosmičku odbranu Moskve.

Kalinjingradski divizion S-400 pojavio se tik uz granicu Poljske u skladu sa poznatim `obećanjem` ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Amerikancima da će njegova zemlja – ukoliko Vašington i njegovi saveznici ne odustanu od protivraketnog štita na poljskoj teritoriji – početi da sistematično povećava svoje potencijale za probijanje svakog i svačijeg štita.

Ovaj divizion je dobio zadatak da `zatvori ruske zapadne granice` za napade i iz vazduha i iz kosmosa. S-400 je `ubica` taktičkih i balističkih raketa i aviona, čak i `nevidljivih`, a uspešno može da štiti cele gradove, strateški vašne državne, ekonomske ili vojne objekte. Čak i u uslovima `intenzivnog vatrenog i radarskog protivdejstva`.

S-400 samostalno otkriva na udaljenostima do 600 kilometara sve `vazdušne objekte` koji lete brzinom do 4,8 km/s. Pogađa ciljeve protivvazdušnim raketama udaljene i do 400 kilometara. I to: kako na visinama do pet metara, tako i da 30 kilometara iznad površine Zemlje. A balističke rakete pogađa i na visinama do 60 kilometara!

Ruski vojni ekspert Vladimir Dvorkin smatra da bi kalinjingradski sistemi S-400 – ukoliko se Vašingtoni Moskva na kraju ipak nekako dogovore o zajedničkom sistemu PRO u Evropi – mogle postati sastavni deo tog antiraketnog štita.

Bilo kako bilo, rusko Ministarstvo odbrane planira da do 2o20. godine širom nacionalne teritorije postavi još 56 diviziona S-400.

Izvor: fakti.org, video: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.