Rusiji duguju tri milijarde dolara za naoružanje

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusiji duguju tri milijarde dolara za naoružanje

Moskva -- Zemlje koje Rusiji duguju novac za vojnu tehniku koja im je isporučena prethodnih godina, počinju da vraćaju dugove.

Neimenovani izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje navodi se da su se dugovi nagomilali zbog transakcija u američkoj valuti.

"Sada je platni sistem regulisan, odustajemo od dolara i prelazimo na nacionalne valute, uključujući i evro", navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim podacima, zemlje koje uvoze rusko oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duguju Rusiji oko tri milijarde dolara, piše Sputnjik.

U SAD je na snazi Zakon o suprotstavljanju neprijateljima Amerike pomoću sankcija, koji predviđa uvođenje sankcija protiv ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa, kao i protiv zemalja koje kupuju rusko naoružanje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIMA DUGUJU TRI MILIJARDE DOLARA ZA NAORUŽANJE?! Nagomilavanje zbog transakcija u američkoj valuti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020

Neimenovani izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje navodi se da su se dugovi nagomilali zbog transakcija u američkoj valuti...Zemlje koje Rusiji duguju novac za vojnu tehniku koja im je isporučena prethodnih godina, počinju da vraćaju dugove...- Sada je platni sistem regulisan, odustajemo od dolara...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.