Rusija želi da kupi Rahmanjinovu vilu

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija želi da kupi Rahmanjinovu vilu

MOSKVA, 28. maja 2014. (Beta-AFP) - Rusija želi da zaključi kupovinu vile ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova u Šajcarskoj za 14 miliona evra, koja se odlaže zbog neslaganja naslednika muzičara, piše u sredu dnevnik Izvestija.

Prema navodima lista, ruski predsednik Vladimir Putin zadužio je u oktobru 2013. ministarstvo kulture da reši pitanje kopovine Vile Senar, zgrade koju je sagradio Sergej Rahmanjihov 1930-ih na obalama Lucernskog jezera, i gde je živeo do 1939.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
"Spremni smo da kupimo tu nekretninu po ceni koju su ranije odredili naslednici, 17 miliona švajcarskih franaka", rekao je u intevjuu za Izvestiju ministar kulture Vladimir Medinski.

On je naveo da će tu kupovinu finansirati jedan ruski mecena za račun Rusije, ali nije želeo da otkrije njegov identitet.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Rusija želi da završi kupovinu Rahmanjinove vile

Izvor: Blic, 28.Maj.2014

Rusija želi da zaključi kupovinu vile ruskog kompozitora Sergeja Rahmanjinova u Šajcarskoj za 14 miliona evra, koja se odlaže zbog neslaganja naslednika muzičara, piše danas dnevnik Izvestija...Prema navodima lista, ruski predsednik Vladimir Putin zadužio je u oktobru 2013. ministarstvo kulture...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.