Rusija zapretila Americi

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 12:41

Rusija zapretila Americi

Moskva -- Rusija zatražila od američke ambasade u Moskvi da prestane da širi ono što Kremlj smatra lažnim vestima o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Zvanična Moskva takođe je zapretila proterivanjem američkih diplomata, navela je novinska agencija Tass.

Upozorenje je uključivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oštru poruku Lin Trejsi, novoj američkoj ambasadorki u Moskvi, objavio je Tass pozivajući se na visokog zvaničnika u ruskom ministarstvu spoljnih poslova, koji je rekao da je ambasadorki Trejsi rečeno da mora strogo da se pridržava ruskog zakona kada daje bilo kakve izjave o ruskim oružanim snagama u Ukrajini.

Američke diplomate koje budu uključene u ono što je Moskva nazvala "subverzivnim aktivnostima" biće proterane, citirao je Tass svoj izvor.

Portparol američkog Stejt departmenta potvrdio je da je ambasadfa SAD primila diplomatsku notu od ruskog ministarstva spoljnih poslova, ali je rekao da je opšta politika ministarstva da ne komentariše diplomatsku prepisku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.