Rusija zahteva međunarodnu istragu o ubistvu predsednika Zaharčenka

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zahteva međunarodnu istragu o ubistvu predsednika Zaharčenka

Ruski predstavnik u kontakt grupi za rešavanje situacije u Donbasu, Boris Grizlov je rekao da Rusija zahteva međunarodnu istragu o atentatu na predsednika Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, pod okriljem OEBS-a.

"Ruska delegacija zahteva međunarodnu istragu o atentatu na Aleksandra Zaharčenka", rekao je Grizlov.

Prema njegovim rečima, Moskva insistira, "da ova istraga bude veoma otvorena i objektivna, te predlaže da organizuje proces praćenja i kontrole istrage na osnovu kontakt grupe pod pokroviteljstvom OEBS-a".

Danas je saopšteno da su zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova DNR nastavili da tragaju za dvoje ljudi koji su bili na dan ubistva u restoranu "Separ", gde je zločin počinjen.



Predsednik DNR Aleksandar Zaharenko ubijen je 31. avgusta usled eksplozije u restoranu "Separ" u centru Donjecka. Eksplozija je takođe ubila njegovog telohranitelja.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.