Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranila ulazak zameniku ministra pravde Ukrajine

Zbog odluke ukrajinskih vlasti da zabrane ulazak u Ukrajinu gradonačelniku Moskve Juriju Lužkovu, Rusija je odlučila da uvede ograničenja ulaska za ukrajinske političare koji svojim izjavama i aktivnostima nanose štetu Rusiji.



U saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova ne navode se imena ukrajinskih političara, ali je zvanični predstavnik Ministarstva Andrej Nesterenko rekao da je prvi pod udar te odluke dospeo zamenik ministra pravde Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jevgenij Kornijčuk.

Kornijčuk je nedavno rekao da bi personom non grata mogao biti proglašen donedavni predsednik a sada premijer Rusije Vladimri Putin zbog izjava u Bukureštu na samitu Rusija-NATO - koje još nisu u Moskvi ni potvrđene ni demantovane - da "Ukrajina nije država".

"Uzimajući u obzir šta je rekao tokom svog javnog istupa, pretostavljamo da Kornijčuk ne planira da poseti Rusiju", rekao je Nesterenko.

Lužkovu je Služba bezbednosti Ukrajine saopštila da je nepoželjan, nakon što je u Sevastopolju, na Krimu, 11. maja na proslavi 225. godišnjice Crnomorske flote rekao da je status Sevastopolja "ostao nerešen".

"Sevastopolj, kao vojno-pomorska baza SSSR i Rusije, nikada nije bio predat Ukrajini i treba da bude vraćen Rusiji. Pitanje Sevastopolja treba predati na međunarodni sud", rekao je gradonačelnik Moskve, koji je odmah po sletanju na Krim upozoren da "pazi šta priča".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija uzvraća Ukrajini "udarac"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2008

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saop&scaron;tilo je da Rusija uvodi ograničenje na ulazak u zemlju za pojedine ukrajinske političare. To je ruski odgovor na zabranu koju su uvele ukrajinske vlasti gradonačelniku Moskve Juriju Lužkovu.Ukrajinska s ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.