Rusija upozorava: Nemoguće dogovarati se i istovremeno zahtevati pare

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija upozorava: Nemoguće dogovarati se i istovremeno zahtevati pare

Moskva -- Rusija i Ukrajina neće postići dogovor oko gasa ukoliko zvanični Kijev nastavi da zahteva isplatu kompenzacija, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

"Ništa od dogovora neće biti. Nemoguće je dogovarati se i istovremeno zahtevati pare prema kojekakvim sudskim odlukama. Želeli oni to ili ne, potrebno je postići dogovor na obostrano zadovoljstvo", istakao je ruski premijer.

Medvedev je takođe rekao i da cena ruskog gasa za Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može biti niža, ali da Rusiju ne treba uslovljavati povećanjima tarifa za tranzit.

"Jasno nam je da Ukrajina dobija ruski gas, doduše iz reversa, što ispada daleko skuplje nego što bi trebalo da bude. Razgovarali smo o tome sa ukrajinskom stranom na više nivoa. Cena može biti niža", dodao je on.

Medvedev je naglasio i da je najvažnije dogovarati se, a to znači ne primoravati nijednu stranu ni na šta.

Kako podseća Sputnjik, ugovor između Rusije i Ukrajine o tranzitu gasa ističe krajem godine, a trenutno se vode pregovori između Moskve, Kijeva i Evropske komisije o mogućem produžetku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.