Rusija saopštila: Počinjemo vežbe sa Srbijom

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija saopštila: Počinjemo vežbe sa Srbijom

Moskva -- U Astrahanu na jugu Rusije danas počinju prve zajedničke vežbe Rusije i Srbije iz protivvazdušne odbrane, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"U vežbama će učestvovati vazdušne jedinice i protivraketne jedinice, kao i radio tehnička služba. Koristiće se i S-400 raketni sistemi, raketni sistem zemlja - vazduh Pancir - S i radarske stanice", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Kako se navodi, tokom praktičnih vežbi učesnici će simulirati velike vazdušne napade i izvoditi probna lansiranja raketa u teškim uslovima na visokim i malim visinama.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Slavenski štit 2019“ - zajednička vežba jedinica PVO Vojske Srbije i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 11.Sep.2019

Pripadnici RV i PVO Vojske Srbije prošli su intenzivnu obuku na trenažerima u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Odelenje za informacije i komunikacije Ministarstva odbrane Ruske Federacije. "U centru za obuku raketnih jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga u gradu Gatčina (Lenjingradska oblast),...

Nastavak na Vostok.rs...

MANEVRI VS I RUSKE VOJSKE: Srpski vojnici vežbaju na S-400

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2019

U Astrahanu na jugu Rusije danas počinju prve zajedničke vežbe iz protivvazdušne odbrane Rusije i Srbije U Astrahanu na jugu Rusije danas počinju prve zajedničke vežbe iz protivvazdušne odbrane Rusije i Srbije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.„U vežbama će učestvovati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.