Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 13:40

Rusija proteruje dvojicu čeških diplomata

Ministrstvo spoljnih poslova odlučilo je da dvoje čeških diplomata proglasi za persone non grata. Oni su dužni da napuste RF zemlju do 17. juna. Na taj način Ministarstvo je odgovorilo na mere zvaničnog Praga zbog diplomatskog skandala u vezi sa ruskim državljaninom koji je navodno uneo otrov ricin u Češku kako bi otrovao lokalne političare.
„Rukovodeći se principom uzajamnosti kao i tačkom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine za persone non grata proglašena su dva saradnika ambasade Češke u Moskvi. Njima je naloženo da sa porodicama napuste teritoriju Rusije do 17. juna“, navodi se u saopštenju Ministarstva. „Dobili smo prezimena dve osobe koje su proglašene za nepoželjne osobe“, rekao je novinarima češki ambasador Vitezlav Pivonjka koji je bio pozvan na konsultacije u Ministarstvo.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.