Rusija ponudila 500 miliona zajma za podršku budžetu

Izvor: Press, 04.Apr.2013, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ponudila 500 miliona zajma za podršku budžetu

Kredit se daje na deset godina, uz dve godine počeka, sa fiksnom kamatom od 3,5 odsto.
"U ovom slučaju, sporazum je napravljen bez dugih pregovaranja stručnih službi. Ideja je bila da se putem ovog zajma zadužimo, ali samo ukoliko je on pod uslovima koji su povoljniji od onih koji imamo kroz emisije evroobaveznica", izjavio je za Blic ministar Dinkić.
Poseta Moskvi 9. aprila biće prilika i za razgovore o mogućnosti da se i automobili nađu na listi proizvoda za koje bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << važio bescarinski promet između dve zemlje. Tada će, zajedno sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, biti u dvodnevnoj poseti Rusiji, a planiran je i susret sa premijerom RF Dmitrijem Medvedovom.
"Postoje šanse da se sporazum o tom pitanju napravi. U Rusiji se gradi jedna fabrika Fijata, ali sa sasvim drugačijim programom. Oni će raditi 'krajslerove' džipove. Očekujemo da razgovaramo o mogućem utvrdjivanju kvote za bescarinski promet," kaže Dinkić i dodaje da ne postoji plan da se Srbija u skorije vreme zaduži novom emisijom evroobveznica.
"Ideja je da se do kraja aprila vrati polovina duga Londonskom klubu, dok će se ostatak duga ovoj instituciji izmiriti u drugoj polovini godine", naveo je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.