Rusija planira pomorsku bazu u sirijskoj luci

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija planira pomorsku bazu u sirijskoj luci

Rusija planira da osnuje stalnu pomorsku bazu u sirijskoj luci Tartus, saopštio je danas zamenik ruskog ministra odbrane Nikolaj Pankov MOSKVA - Rusija planira da osnuje stalnu pomorsku bazu u sirijskoj luci Tartus, saopštio je danas zamenik ruskog ministra odbrane Nikolaj Pankov, preneo je TASS. "U Siriji, imaćemo stalnu pomorsku bazu u Tartusu. Odgovarajuća dokumenta se pripremaju. Trenutno su u procesu međuministarske saradnje. Nivo spremnosti je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << visok. Nadamo se da ćemo vam veoma uskoro podneti dokumenta na ratifikaciju", rekao je Pankov na sastanku Odbora Federalnog saveta za međunarodne poslove. Pankov je ranije rekao da rusko Ministarstvo odbrane razmatra mogućnost razmeštanja vojnih baza u zemljama u kojima su postojale u vreme Sovjetskog Saveza. Tartus se sada koristi kao logističko postrojenje za ruske brodove.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tartus postaje stalna ruska mornarička baza u Siriji

Izvor: SandzakPress.net, 10.Okt.2016

Šam, Rusija – Zvanična Moskva planira osnivanje stalne mornaričke baze u sirijskom gradu Tartusu. Rusija planira osnivanje stalne mornaričke baze u sirijskom gradu Tartusu, izjavio je u ponedjeljak zamjenik ministra odbrane Nikolaj Pankov. “U Siriji ćemo imati stalnu mornaričku bazu u Tartusu....

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.