Rusija otkazala razgovore sa SAD o kontroli nuklearnog oružja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2022, 15:45

Rusija otkazala razgovore sa SAD o kontroli nuklearnog oružja

Moskva je u utorak saopštila da "nema drugog izbora" osim da otkaže razgovore sa Sjedinjenim Američkim Državama o sporazumu o kontroli nuklearnog oružja "Novi START", javlja agencija Rojters pozivajući se na ruske državne novinske agencije. Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da je Vašington samo želeo da razgovara o obnavljanju inspekcije, dok Moskva ima druge prioritete. Situacija u Ukrajini je takođe odigrala ulogu u odluci Rusije da u...
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća razmena zatvorenika SAD i Rusije

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2022

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da su Vašingtion i Moskva više puta bili nadomak sporazuma o razmeni zatvorenika i ocenio da je dogovor moguć do kraja godine.

Nastavak na Radio 021...

Rusija upozorava SAD da njeno dublje uplitanje u Ukrajinu donosi veće rizike

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2022

​MOSKVA - Rusija pokušava upozoriti SAD da shvate da dublje uplitanje Vašingtona u sukob u Ukrajini nosi veće rizike, rekao je u utorak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, Sergej Rjabkov, prema ruskim novinskim agencijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Moskva: Neophodno da SAD sazru za ozbiljan razgovor

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2022, 09:36

Prerano je govoriti o izgledima za strateški dijalog sa Sjedinjenim Državama. Hladni odnosi zvanične Moskve i Vašingtona tome ne doprinose, rekao je Vladimir Jermakov, direktor Odelenja za neproliferaciju i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije u intervjuu za RIA Novosti. Ranije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.