Rusija kod Kalinjingrada postavlja rakete S-400?

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija kod Kalinjingrada postavlja rakete S-400?

Ruska vojska počela je da razmešta rakete zemlja-vazduh S-400 u Kalinjingradu, koji se nalazi na baltičkoj obali između Poljske i Litvanije.

List "Izvestija" je preneo neimenovanog oficira koji je kazao da su rakete u petak stigle na taj deo ruske teritorije, a rusko ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše navode.Pokretne rakete S-400, koje su najnapredniji ruski projektil tipa zemlja-vazduh, imaju domet izmedju 120 i 400 kilometara. Ti projeklili su već razmešteni oko Moskve, a ruske vlasti planiraju da ih ove godine postave i na deleki istok zemlje.Izmedju SAD i Rusije vlada napteost zbog planova Vašingtona da u Evropi postavi sistem raketne odbrane, za koji Rusija smatra da ugrožava njenu bezbednsot.Beta
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.