Rusija je zahvalna liderima ZND koji poštuju Dan pobede i dolaze u Moskvu – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2023, 16:40

Rusija je zahvalna liderima ZND koji poštuju Dan pobede i dolaze u Moskvu – Kremlj

  Mnoge zemlje Zajednice nezavisnih država (ZND) obeležavaju Dan pobede i Rusija je zahvalna liderima zemalja koji su ove godine došli u Moskvu da učestvuju u proslavama, izjavio je portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, u intervjuu za TV kanal Rusija-1. „9. maj ostaje jedan od najvažnijih praznika za narode bivšeg Sovjetskog Saveza i mnoge zemlje članice ZND smatraju ga svetim danom koji se mora slaviti. I, naravno, zahvalni smo našim gostima što su to uspeli da na današnji dan budu sa našim predsednikom i sa nama“, izjavio je Peskov. Paradi povodom Dana pobede prisustvovali su lideri zemalja ZND, predsednici Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Turkmenistana, Tadžikistana i Uzbekistana, kao i premijer Jermenije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva EKSTREMNO ZAHVALNA Lukašenku što je bio na paradi: "Podelio je sa nama radost Dana pobede"

Izvor: Blic, 10.Maj.2023, 13:04

Moskva je ekstremno zahvalna predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku zbog prisustvovanja vojnoj paradi povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.