Rusija jača oružane snage zbog odbrane

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 19:16

"Rusija jača oružane snage zbog odbrane"

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril još jednom je istakao da je Rusija miroljubiva zemlja i da jača svoje oružane snage samo radi odbrane.

"Mi smo miroljubiva zemlja, pre svega, jer smo na sebe primili najstrašnije udarce još od Drugog svetskog rata koji je za nas postao Veliki otadžbinski rat", rekao je patrijarh na paradi moskovskog kadetskog pokreta "Ne prekidati veze generacija", posvecenoj 77. godišnjici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede nad nacizmom i 350. godišnjici od rođenja cara Petra Prvog, prenosi Sputnjik.

"Jedino zbog čega treba jačati oružane snage je da niko i nikad ne poželi da pređe svete granice naše zemlje", dodao je patrijarh.

Poželeo je kadetima ''da nikad ne učestvuju u realnim ratnim sukobima''.

"Međutim, ako otadžbina pozove, neka niko ni minuta ne posumnja šta je njegova obaveza, ići i braniti svoj narod. Ako bude tako, tada će zaista naš narod i naša država biti nezavisni, slobodni i razvijeni", istakao je patrijarh Kiril.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.