Kineski predsednik ponudio Rusiji čvrstu podršku u ključnim interesima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2023, 10:19

Kineski predsednik ponudio Rusiji 'čvrstu podršku' u ključnim interesima

Kineski predsednik Si Đinping je u sredu na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom ponudio podršku Pekinga "ključnim interesima“ Moskve. Mišustinovo putovanje ove nedelje je najviša poseta ruskog zvaničnika Kini od prošlogodišnje invazije na Ukrajinu, podseća agencija Asošijejted pres (AP). Si je rekao Mišustinu da će Kina i Rusija nastaviti da pružaju jedna drugoj "čvrstu podršku u pitanjima koja se tiču suštinskih interesa i ojačati saradnju u multilateralnim...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mišustin: Odnosi s Kinom na visokom nivou bez presedana

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2023

PEKING - Ruski premijer, Mihail Mišustin potpisao je niz sporazuma s Kinom u srijedu tokom putovanja u Peking, opisujući bilateralne veze na visokom nivou bez presedana, uprkos negodovanju Zapada prema njihovim odnosima dok traje specijalna vojna operacija u Ukrajini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.