Rusija blokira internet pristup dokumentu Navaljnog

Izvor: B92, 10.Feb.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija blokira internet pristup dokumentu Navaljnog

Moskva -- Ruska agencija za nadzor komunikacija odlučila je da blokira pristup dokumentu koji je na internetu objavio opozicioni lider Aleksej Navaljni.

U dokumentu se navodi da je milijarder Oleg Deripaska raskošno ugostio zamenika ruskog premijera Sergeja Prihodka.

Ruski tajkun Deripaska se dovodi u vezu s nekadašnjim šefom predizborne kampanje američkog predsednika Donalda Trampa, Polom Manafortom. Rezultati istrage Navaljnog objavljeni su u četvrtak na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajtu njegove Fondacije protiv korupcije, navodi Asošiejted pres.

Roskomnadzor je danas saopštio da je taj dokument Navaljnog, kao i s njim povezan klip na sajtu Jutjub (Youtube), uvrstio u registar sajtova koji sadrže informaciju čija je distribucija zabranjena u Rusiji, prenose ruske agencije.

Ako sajtovi u roku od tri dana ne uklone materijal, biće blokirani.

Advokat Fondacije protiv korupcije Ivan Ždanov rekao je da će na potez Roskomnadzora uložiti žalbu sudu.

Navaljni (42), najveći protivnik ruskog lidera Vladimira Putina, izgradio je ime otkrivajući korupciju ruskih zvaničnika i organizovao 2017. godine nekoliko talasa demonstracija širom Rusije. Martovski protesti, najmasovniji u Rusiji u poslednjih pet godina, pokrenuti su posle dokumentarnog filma o navodnom tajnom bogatstvu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji je Navaljni snimio i objavio na Jutjubu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ISTRAGA PROTIV NAVALJNOG: Ako ne ukloni sporni sadržaj sa sajta sledi blokada

Izvor: Kurir, 11.Feb.2018, 12:57

Ruska agencija za nadzor komunikacija planira da blokira pristup sajtu Fondacije ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog zbog materijala i videa istrage.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.