Rusija bilježi najveći privredni rast od 2006. godine

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2024, 13:42

Rusija bilježi najveći privredni rast od 2006. godine

MOSKVA – Ruski sektor proizvodnje je u martu rastao najbržim tempom od avgusta 2006. godine pošto je, prema ocjeni Markit ekonomiks, indeks menadžera nabavki (PMI) u proizvodnji u toj zemlji porastao sa 54,7 na 55,7 poena. FOTO: Pixabay PMI u proizvodnji je parametar koji se koristi kao indikator ekonomske aktivnosti u proizvodnji. Rezultat ispod 50 poena pokazuje da se proizvodnja nalazi u stanju kontrakcije, odnosno pada aktivnosti, dok rezultat iznad 50 ukazuje na ekspanziju, to jest rast aktivnosti u proizvodnji. Kako se navodi na sajtu kompanije S&P global, porast broja novih porudžbina u Rusiji u martu je bio najveći od januara 2008. godine, a potražnja iz inostranstva je porasla prvi put nakon pet mjeseci. Povećanje...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemačka i Francuska "van pogona", recesija evrozone i dalje traje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2024

Industrijska recesija evrozone se uprkos nekim pozitivnim signalima ne bliži kraju ni posle godinu dana, objavio je danas Markit ekonomiks, pošto je indeks menadžera nabavki (PMI) u proizvodnji u martu blago pao sa februarskih 46,5 poena na 46,1 poen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.