Ranjen vođa ruske mafije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2009, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen vođa ruske mafije

MOSKVA - Jedan od vođa ruskog organizovanog kriminala Vjačeslav Ivankov sinoć je ranjen i smešten u bolnicu u Moskvi, preneli su ruski mediji.

Nepoznati napadač pucao je iz snajpera u Ivankova koji je zadobio povrede stomaka u trenutku dok je izlazio iz kafića u severnom delu Moskve.

Policija traga za napadačem, a snajper, koji je pronađen u blizini mesta napada, odnet je na ekspertizu, prenela je agencija Itar-Tass.

Ivankov, čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadimak "Mali Japanac", jedno vreme je živeo u SAD, odakle je jula 2004. godine deportovan posle odslužene devetogodišnje kazne zatvora zbog iznude 3,5 miliona dolara od jedne američke kompanije.

Po deportaciji u Rusiju, Ivankovu je suđeno za ubistvo dva turska državljanina u jednom restoranu u Moskvi, 1992. godine, ali su te optužbe protiv njega odbačene.

Njemu su i vlasti bivšeg Sovjetskog Saveza sudile za razbojništvo, 1981. godine, kada je osuđen na 14 godina zatvora, od kojih je izdržao 10, a potom pušten na slobodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranjen jedan od vođa podzemlja

Izvor: B92, 29.Jul.2009

Moskva -- U Moskvi je ranjen Vjačeslav Ivankov, koji se smatra jednim od vođa ruskog organizovanog kriminala... Policija je saopštila da je Ivankov, poznatiji kao "mali Japanac", ranjen u stomak dok je izlazio iz jednog kafića u severnom predgrađu Moskve i prebačen je u bolnicu...Zvaničnik tužilaštva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.