Rusija Šalje Nemačkoj dokaze o masovnim grobnicama u Donbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2022, 17:22

Rusija Šalje Nemačkoj dokaze o masovnim grobnicama u Donbasu

Rusija će predati Nemačkoj diplomatskim kanalima specijalnu poruku sa dokazom o masovnim grobnicama u Donbasu, a nakon izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca da su tvrdnje o genocidu u tom regionu smešne, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ovo je moja poruka kolegama u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke: U vezi sa tvrdnjama kancelara Šolca da su izjave o genocidu u Donbasu smešne, mi ćemo dokaze o masovnim grobnicama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovom regionu prezentovati nemačkom rukovodstvu da ih dobro prouči", navela je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je naglasila da Rusija ne može da objavi te materijale, ni da ih pošalje Vašingtonu, zato što će ih "svaka platforma odmah blokirati kao nedozvoljen sadržaj", prenosi TASS.

"Upozoravam vas da će ovaj sadržaj biti nepodnošljiv čak i za one koji su videli sve", dodala je Zaharova.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da termin genocid ne odgovara situaciji u Donbasu i okarakterisao takve izjave kao smešne.

Nije na nemačkim liderima da zbijaju šale sa pitanjem genocida

Odbacivanje izjava Moskve da je u Donbasu na delu genocid i to rečima da je to smešno, kako je učinio nemački kancelar Olaf Šolc, neprihvatljivo je, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija Interfaks.

"Nije na nemačkim liderima da se šale o pitanju genocida", citirala je ta agencija rusko ministarstvo.

Kako je preneo Rojters, prethodno je Šolc rekao da je smešna izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Ukrajina sprovodi genocid u regionu Donbasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.