Rusija Britancima: Ne igrajte se vatrom!

Izvor: Mondo, 05.Apr.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija Britancima: Ne igrajte se vatrom!

Rusija je upozorila Veliku Britaniju da se "igra vatrom" tako što optužuje Moskvu za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Foto: Steve Parsons/PA via AP

Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja je tokom sednice Saveta bezbednosti UN o "slučaju Skripalj" rekao da se nervni gas poznat pod nazivom "novičok", kojim su Skripaljevi, navodno, otrovani u Solsberiju 4. marta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne proizvodi u Rusiji, bez obzira na ruski naziv.

"Rekli smo britanskim kolegama da se igraju vatrom i da će im biti žao", rekao je Nebenzja tokom sastanka Saveta bezbednosti.

Oglasila se Julija Skripalj, izlazi iz bolnice?

On je juče rekao da je Rusija pozvala na organizovanje sastanka Saveta bezbednosti UN na kojem bi se raspravljalo o optužbama Londona u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca i njegove kćerke.

Horor: Od nervnog agensa postali "biljke"?

Nebenzja je dodao da bi sastanak trebao biti održan na osnovu pisma koje je 13. marta u UN poslala premijer Velike Britanije Tereza Mej, u kojem se tvrdi da je Moskva "vrlo verovatno" odgovorna za napad.

Nove sankcije SAD Rusiji

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KLJUČA U UN "Lav" i "medved" se uhvatili za guše, Rusi upozoravaju: Ne igrajte se VATROM!

Izvor: Blic, 06.Apr.2018, 21:31

Rusija je na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija upozorila Veliku Britaniju da se "igra vatrom" kada iznosi optužbe da Moskva stoji iza trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.