Rusi željni srpske hrane: WorldFood Moscow

Izvor: Mondo, 18.Sep.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi željni srpske hrane: WorldFood Moscow

Vodeći ruski trgovinski lanci Magnit, Diksi, Lenta ugovorili su nove poslovne aranžmane sa kompanijama iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Najveće interesovanje su pokazali za svež i smrznut program voća i povrća i mesne prerađevine.

Primetno je veliko interesovanje ruskih kupaca, eksperata i distributera na Nacionalnom štandu Srbije gde, u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Međunarodnog sajma prehrane do 20. septembra, svoju ponudu predstavlja 13 srpskih kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ko su izlagači iz Srbije

U okviru nacionalnog štanda Srbije u Moskvi izlažu: Jugprom iz Leskovca, Agroprom iz Gornjeg Tavankuta, Miraks Agrar iz Beograda, Ćirić Agro iz Titela, PIK Južni Banat iz Bele Crkve, Flora Internacional iz Bečeja, Geneza iz Kanjiže, Fidelinka Skrob iz Subotice, Euro Frigo iz Požege, ITN Grupa iz Beograda, Zlatiborac iz Mačkata, Stojanović Farm iz Novog Sada, PDM Agro Fruit iz Pudaraca.

Na sajmu su održani i inicijalni pregovori za zajedničke investicije u proizvodnju različitih vrsta sveže salate u Srbiji sa ciljem plasmana na tržišta Rusije i zemalja EU.

Štand srpskih izlagača posetio je ambasador Srbije u Rusiji, Slavenko Terzić, koji se u razgovoru sa izlagačima upoznao sa planovima i izazovima na koje nailaze izvoznici prehrambenih proizvoda prilikom plasmana u Rusku Federaciju.

PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizovale su predstavljanje proizvodnih programa domaćih kompanija u oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode potencijalnim potrošačima i omoguće plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Rusi "odlepili" za srpskom klopom i rakijom

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i rastu ukupnog izvoza srpske privrede.

Sajam "WorldFood Moscow" jedan je od vodećih međunarodnih sajmova u oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 metara kvadratnih.

Ove godine sajam je okupio 1.600 izlagača iz 62 zemlje koji su organizovani u 44 nacionalna paviljona.

U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 hiljada posetilaca iz 90 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje sveta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ruski trgovinski lanci dogovorili poslove sa SRPSKIM KOMPANIJAMA

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Vodeći ruski trgovinski lanci "Magnit", "Diksi", "Lenta" dogovorili su na Međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi nove poslovne aranžmane sa kompanijama iz Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.