Izvor: RTS, 26.Jun.2022, 06:06

Moskva: Šojgu obišao ruske vojnike u Ukrajini; Eksplozije odjekivale Kijevom

Sto dvadeset treći dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska je napustila Severodonjeck i Rusi su zauzeli grad. Ruske snage su ušle i u Lisičansk, borbe se vode unutar grada, tvrde ruski izvori. Eksplozije jutros odjekivale Kijevom. Moskva: Gađani centri za obuku ukrajinske vojske u Černigovu, Žitomiru i Lavovu.
Ukrajinske trupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se povukle iz strateški važnog grada Severodonjecka na istoku Ukrajine, saopštila je ukrajinska vojska.

Severodonjeck i cela teritorija industrijske zone hemijske fabrike "Azot" pod kontrolom su snaga Luganske narodne republike, koja je proglasila nezavisnost, potvrdio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Da su Rusi u potpunosti zauzeli ovaj strateški važan grad, posle višenedeljnog bombardovanja, saopštio je i gradonačelnik Severodonjecka Oleksandr Strjuk.
Svi civili koji su se krili u podrumskim prostorijama fabrike "Azot" su oslobođeni, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov.
Snage Luganske narodne republike, koja je proglasila nezavisnost, i Rusije ušle su i u Lisičansk i borbe se vode unutar grada, rekao je izvor blizak Narodnoj miliciji LNR za Sputnjik.
Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i potvrdio da će u narednim mesecima Moskva isporučiti Belorusiji nove taktičke raketne sisteme "iskander".
Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je Vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama Ujedinjenih nacija oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Rusi u potpunosti zauzeli Severodonjeck, eksplozije odjekivale Kijevom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2022

Sto dvadeset treći dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska je napustila Severodonjeck i Rusi su zauzeli grad. Ruske snage su ušle i u Lisičansk i borbe se vode unutar grada, tvrde ruski izvori. Eksplozije jutros ođekivale Kijevom...Ukrajinske trupe su sepovukle iz strateški važnog grada Severodonjeckana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.