Rusi su odgovorili: Ovo su posledice

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 20:41

Rusi su odgovorili: Ovo su posledice

Moskva je kao odgovor na agresivnu politiku Londona uvela sankcije protiv 54 državljana Velike Britanije, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Na spisku se nalaze glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu, britanski advokat Karim Kan koji je izdao nalog za hapšenje ruskog rukovodstva, ministar za kulturu, medije i sport Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanije Lusi Frejzer, koja je lobirala za međunarodnu izolaciju Rusije u sportu i zamenik ministra odbrane Anabel Goldi.

Sankcije se odnose i na funkcionere i dopisnike britanskih medija, Bi-Bi-Si-ja, "Gardijan medija grupe!" i "Dejli telegrafa" koji se optužuju za emitovanje lažnih informacija o akcijama Rusije.

"U kontekstu nemilosrdne vojne podrške Londona kijevskom neonacističkom režimu, doneta je odluka o uvođenju ličnih sankcija protiv rukovodstva britanske privatne vojne obaveštajne kompanije 'Privejl partners'. Njeni eksperti su uključeni u prikupljanje i pružanje obaveštajnih informacija ukrajinskim specijalnim službama", naveli su u ruskom Ministarstvu.

Prema podacima izveštaja, predstavnici ove kompanije su nekoliko puta bili u poseti Kijevu kako bi se dogovorili o slanju diverzantskih i izviđačkih grupa u zonu borbenih dejstava.

Ulazak na rusku teritoriju je zabranjen i predstavnicima pi-ar agencija.

Ministarstvo je upozorilo da će Moskva i dalje širiti "stop listu" ako London i bude uvodio sankcije protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.