Rusi se ne šale: Sprema se odgovor na  Drugu američku flotu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi se ne šale: Sprema se odgovor na Drugu američku flotu

"Obnova Druge mornaričke flote SAD, sa ciljem da se Rusija obuzda u Severnom Atlantiku, stvara pretnju za severne pomorske veze sa Rusijom i primoraće Moskvu da preduzme adekvatne mere kako bi odgovorila na novonastalu situaciju", izjavio je zamenik šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za odbranu i bezbednost Aleksej Kondratjev.

- Na svaku akciju postoji reakcija, a u ovom slučaju biće preduzete adekvatne mere. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ja u ovom trenutku ne mogu da preciziram kako će se razvijati Severna ruska flota, ali će odgovor biti takva da se osigura bezbednost Rusije - istakao je on.

Kondratjev je ocenio da su SAD još od prošle godine aktivno počele da povećavaju vojni potencijal na Severu, kao i da su to učinile i Norveška i Velika Britanija.

- Formiranje Druge flote SAD je samo prvi korak, sa ciljem da Amerika uspostavi dominaciju na Arktiku - dodao je.

Prethodno je američki admiral Džon Ričardson taj potez američkih vlasti ocenio kao meru kako bi SAD očuvale "konkurentnost i dominaciju na moru".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Moskva će preduzeti adekvatne korake kako bi osigurala bezbednost na području Arktika

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2018

Obnova Druge flote SAD stvara pretnju za severne pomorske komunikacije Rusije, a u vezi s tim, Moskva će preduzeti određene adekvatne korake kako bi osigurala bezbednost na području Arktika, rekao je Aleksej Kondratjev, zamenik predsednika Komiteta za bezbednost i odbranu Saveta Federacije.. . . Ranije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.