Rusi se bune? Protest protiv mobilizacije u Moskvi, desetine uhapšenih VIDEO

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 16:43

Rusi se bune? Protest protiv mobilizacije u Moskvi, desetine uhapšenih VIDEO

Ruska policija privela je danas nekoliko desetina osoba u centru Moskve, zbog učešća na protestu protiv vojne mobilizacije za potrebe rata u Ukrajini.

Portal OVD-Info koji izveštava o slobodi okupljanja u Rusiji, navodi da je najmanje 27 članica grupe koja okuplja žene mobilisanih vojnika policija lišila slobode kod Kremlja u trenutku dok su ležale na cvetnoj aleji kod spomenika Neznanom vojniku, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Kako se dodaje, većina uhapšenih su novinari.

Neki od uhapšenih kasnije su oslobođeni. Sve veći pokret ruskih žena zahteva povratak svojih muževa, sinova i braće sa fronta nakon što su mobilisani posle ukaza predsednika Vladimira Putina u septembra prošle godine, navodi Rojters.

Moskovsko tužilaštvo je saopštilo da protest nije usaglašen sa nadležnima organima i smatra se nedozvoljenim skupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.