Rusi predstavili svognevidljivog

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi predstavili svog"nevidljivog"

Ruska armija na otvaranju međunarodnog aeronautičkog sajma predstavila svoj "nevidljivi" borbeni avion pete generacije “Suhoj T -50”. "Nevidljivi" je napravljen u saradnji sa Indijom. Očekuje se da cena jednog aviona bude oko 140 miliona dolara.

Avion je testiran još početkom marta prošle godine, ali se očekuje da na tržište izađe krajem 2016 godine.

Prezentacija “nevidljivog” održana je na otvaranju međunarodnog aeronautičkog sajma, koji se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u predgrađu Moskve.

U razvoj novog “Suhoja” Rusija je uložila oko 10 milijardi dolara, a cena jednog aviona trebala bi da bude oko 140 miliona dolara.

Otkazan let zbog miša u avionu

Nestao borbeni avion kod San Dijega

Srušio se teretni avion, svih 11 putnika poginulo

Indija je već iskazala svoju zainteresovanost za moćnu letelicu, dok će Rusija za svoju vojsku priuštiti najmanje 150 aviona.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.