Rusi povukli 2,45 mlrd. $ iz banaka

Izvor: B92, 30.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi povukli 2,45 mlrd. $ iz banaka

Moskva -- Samo tokom septembra, građani Rusije su iz banaka podigli 90 milijardi rubalja (2,45 milijardi evra) čime se ukupan iznos štednje smanjio za 1,5 odsto.

Moskovski ekonomski dnevnik Vedomosti, pozivajući se na podatke Centralne banke Rusije, navodi da takvog odliva kapitala nije bilo nekoliko godina. U septembru su na gubitku privatne banke čiji su se ukupni depoziti lične štednje smanjili za 2,8 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 5,7 odsto, odnosno više od milijardu evra.

Jak negativan odjek svetske finansijske krize pojavio se u Rusiji tek u oktobru, dok je u septembru kriza brinula manje građane, jer još nije bio započet proces sanacija i kupovine banaka.

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev je, odgovarajući na pitanja čitalaca lista "Argumenti i fakti" kazao da je sav svoj novac ostavio u bankama. "Nisam podizao, nisam menjao rublje u dolare, niti sam kupovao akcije. Ubeđen sam da mojoj štednji kao i novcu ostalih štediša ništa ne preti", rekao je Medvedev.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tokom septembra povučeno 1,5 odsto štednje

Izvor: EMportal, 29.Okt.2008, 15:37

Samo tokom septembra, građani Rusije su iz banaka podigli 90 milijardi rubalja (2,45 milijardi evra) čime se ukupan iznos štednje smanjio za 1,5 odsto, piše moskovski ekonomski dnevnik Vedomosti.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.